Zabierzemy Państwa w niezwykłą taneczno - muzyczną podróż, po ulicach Paryża.
Przejdziemy się najbardziej znaną aleją Champs Elysees, gdzie spotkamy postacie francuskiej sceny muzycznej, takie jak Alain Delon, Dalida, czy "małego wróbelka", czyli Edith Piaf. Przeniesiemy się do najbardziej znanego teatru variete - Moulin Rogue. Wybrzmi również utwór z drugiej połowy XIX wieku, który został rozsławiony przez ówczesne teatry variete. Usłyszymy najbardziej znane, klasyczne utwory w tradycyjnych aranżacjach jak Paroles, Milord, Et si tu n'existais pas, Comment sa wa, czy Champs Elysees. Nie zabraknie też bardziej nowoczesnych brzmień z widowiskowymi choreografiami na przykład Lady Marmalade lub Femme like you. Poza tym przybliżymy kilka utworów, które mogą nie być znane szerszej publiczności, a warte są zapoznania. Na scenie zobaczymy solistów oraz tancerki Teatru Variete Muza. Towarzyszyć im będzie zespół na żywo, pod batutą Jarosława Barów. Całość dopełnią stylowe stroje oraz niesamowite światła. Koncert polecamy zarówno starszej widowni, która jest bardziej zaznajomiona z przebojami muzyki francuskiej, jak i nieco młodszym widzom, którzy liczą na dobrą zabawę!
Oprawę muzyczną przygotował Jarosław Barów - polski kompozytor, aranżer i pianista związany z Kabaretem Koń Polski. Absolwent Akademii Muzycznej w Gdańsku. Kierownik muzyczny wielu produkcji telewizyjnych (m.in. Ananasy z Naszej Klasy, Marian i Hela, Fabryka Śmiechu, Festiwal Kabaretu w Koszalinie). Twórca musicalu "Raj". Od wielu lat współpracuje z największymi gwiazdami polskiej muzyki: Justyna Steczkowska, Andrzej Piaseczny, Katarzyna Cerekwicka, Krzysztof Cugowski, Beata Kozidrak, Sławek Uniatowski, Katarzyna Kowalska, Kuba Badach, Kasia Moś Ania Dąbrowska i wielu innych. Resztę wieczoru będzie umilał DJ, największymi hitami muzyki polskiej i światowej!
Teatr Variete Muza posiada własną kuchnię. Dopełnij wieczór zamawiając wybrane dania z menu, które serwujemy godzinę przed koncertem:
* Zupa krem z pieczonej marchwi z nutą kokosa i kokosanką - 24zł
* Zupa krem z białych warzyw z nitkami z chili - 25zł
* Zupa krem z papryki "HOT" dla mocnych - 25zł
* Zupa delikatna z borowików - 29zł
* Sałatka z chrupiącymi warzywami z kurczakiem w sosie czosnkowym - 43zł
* Sałatka Grecka (z oliwkami i serem feta) - 43zł
* Sałatka Nicejska (z tuńczykiem i jajkiem) - 46zł
* Roladki z piersi kurczaka z farszem z pieczarki i mozzarelli w chrupiącej skórce podawane z purée ziemniaczanym oraz sałatką ze świeżych warzyw w jadalnym koszyczku - 49zł
* Roladki z indyka ze szpinakiem i pomidorem suszonym w sosie serowym podawane z purée ziemniaczanym oraz sałatką ze świeżych warzyw w jadalnym koszyczku - 53zł
* Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie żurawinowym podawane z purée ziemniaczanym oraz sałatką ze świeżych warzyw w jadalnym koszyczku - 65zł
* Roladki z polędwiczki z brokułem w sosie paprykowym podawane z puree ziemniaczanym oraz sałatką ze świeżych warzyw w jadalnym koszyczku - 67zł
* Wołowina po flamandzku (w sosie piwnym z nutą piernika) podawana z puree ziemniaczanym oraz sałatką ze świeżych warzyw w jadalnym koszyczku - 73zł
* Łosoś marynowany w białym wytrawnym winie i pieczony z pesto bazyliowym podawany z purée ziemniaczanym oraz sałatką ze świeżych warzyw w jadalnym koszyczku - 75zł
* Deska przekąsek (2-3os.) 62zł - mini tortille, przekąski mięsne / przekąski vege, bruschetta z pomidorami
* Deska serów (2-3os) 69zł - wybór serów, orzechy i owoce sezonowe
* Swojska deska (2-3os.) 68zł - wędliny, kabanosy, pikle, pieczywo
* Deser Balladyna (lekki, serowo-kajmakowy z malinami) - 19zł
* Karmelowa Panna Cotta - 22zł
* Krem Sułtański z rodzynkami - 18zł
Zamówienia przyjmujemy w biurze Muzy do 26.11.2024. Bar Muzy jest otwarty od godziny 18:00, więc warto przyjść wcześniej!
Data: 29.11.2024
Godzina: 19:00 (kolacja 18:00)
Cena:
VIP - 75zł
Normalny - 60zł
Proszę czekać